Astazi11
Aceasta saptamina59
Aceasta luna180
Total49730
Regio UE Romania Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice Beneficiar Fonduri UE

Articole

Marime font

Decembrie 2014

S-a finalizat proiectul Şurdeşti - pasărea măiastră a Ţării Chioarului

Asociaţia Finteușu Mic Maramureș a început la data de 04.10.2011 implementarea proiectului „Şurdeşti - pasărea măiastră a Ţării Chioarului”, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului. Domeniul de intervenţie 5.3- „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, Operaţiunea Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice”.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltarii Regionale și Administrației Publice, iar Organism Intermediar pentru Turism este Autoritatea Națională pentru Turism, prin Directia Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism."

Perioada de implementare a proiectului a fost de la 05.10.2011-la 04.01.2015.

Valoarea totală a proiectului este de 808.218,24 lei, valoarea eligibilă a proiectului: 697.101 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR+ bugetul naţional: 683.158,98 lei, co-finanţarea eligibilă a Beneficiarului: 13.942,02 lei;

Obiectivul proiectului a fost promovarea identităţii istorice, culturale, tradiţionale şi a resurselor naturale specifice spaţiului localității Şurdeşti, în scopul dezvoltării şi consolidării turismului în regiune şi creşterii atractivităţii acestei zone rurale ca destinaţie turistică, dezvoltării durabile a tuturor formelor de turism şi creşterii atractivităţii zonei pentru investiţii în domeniile adiacente turismului

Rezultatele obţinute în cadrul proiectului

Demararea unui eveniment cultural turistic sub genericul „Dans la șură în Chioar, care timp de 3 ediții a reunit o serie de manifestări cultural-artistice, organizate în localitatea Şurdeşti. Pentru promovarea zonei din punct de vedere turistic, pe parcursul perioadei de implementare au fost realizate: 12.000 de ghiduri turistice despre zona descrisă în proiect, 12.000 de pliante-hartă de prezentare a evenimentului turistic, un album foto tipărit în 2.000 de exemplare, 3.000 afişe, 3.000 de mape prezentare a evenimentelor din cadrul proiectului , 4.500 de cărţi poştale modele diferite şi forme, 6 bannere, 3.000 calendare de birou, pentru fiecare din cei trei ani derulaţi în proiect, 6.000 calendare de buzunar, 4.500 semne de carte şi un film documentar, cu durata de 60 minute, despre evenimentul turistic şi biserica de lemn Sfinții Arhangheli, din Şurdeşti multiplicat pe suport DVD în 3.000 de copii. Aceste materiale au fost editate şi tipărite în fiecare an de proiect, fiind distribuite la o parte din comunele din zonă, la asociaţiile de profil din judeţ şi ţară, la patronatele de turism şi birourile de informare turistică. De asemenea a fost realizat şi un portal de informaţii turistice, care poate fi accesat online prin adresa: www.surdestiturism.ro. Acesta este un instrument eficient de promovare care pune la dispoziţia celor interesaţi informaţii despre produsul turistic Şurdeşti - pasărea măiastră a Ţării Chioarului, precum şi alte informaţii diverse de turism, actualizate periodic, referitoare la potenţialul turistic al zonei descrise în proiect.

Pentru a afla detalii despre proiect vă puteţi adresa doamnului, Pop Paul Petrică, preşedinte Asociația Finteușu Mic manager proiect, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Vizualizare

Imagine de fundal