Astazi3
Ieri6
Aceasta saptamina20
Aceasta luna280
Total61884
Astazi3
Ieri6
Aceasta saptamina20
Aceasta luna280
Total61884
Regio UE Romania Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice Beneficiar Fonduri UE
Eroare
  • Could not load feed: http://sisesti-maramures.webnode.ro/rss/%c5%9ftiri.xml

Despre noi

Marime font

Cine suntem?

 

Asociaţia este persoana juridică română, neguvernamentală, non-profit, apolitică, funcţio­nând pe baza unui statut însuşit de membrii Asociaţiei cu privire la toate clauzele.
Scopul înfiinţării Asociaţiei îl constituie dezvoltare durabilă a comunităţii Finteusu Mic din comuna Satulung. Acest deziderat va fi atins prin derularea şi stabilirea de relaţii de cooperare cu organizaţii, instituţii, persoane juridice şi fizice din tară şi străinătate, prin crearea şi punerea în practică a unor iniţiative locale în contextul dezvoltării durabile regionale şi pentru promovarea managementului pe plan local, a protecţiei mediului, protecţiei sociale, învăţământ, tjneret, cultură şi educaţie.
Pentru realizarea scopului Asociaţia are următoarele obiective:
- valorificarea resurselor locale si creşterea gradului de absortie a fondurilor europene;
- dezvoltarea resurselor umane din comunitate; organizarea de cursuri de calificare în special pentru integrarea în societate a tinerilor;
- implicarea comunităţii locale în acţiuni de valorificare a patrimoniului cultural - turistic;
- crearea infrastructurii necesare desfăşurării de activităţi cultural - turistice în Finteusu Mic;
- rezolvarea situaţiei locative din satul Finteusu Mic;
- dezvoltarea de activităţi sportive în satul Finteusu Mic; 
- amenajarea unui teren de sport în satul Finteusu Mic;
- demersuri pe lângă autorităţile locale pentru refacerea si extinderea reţelei electrice;
- sprijinirea mediului de afaceri din satul Finteusu Mic;
- dezvoltarea turismului rural;
- sprijinirea, stimularea şi realizarea unor acţiuni care să promoveze imaginea zonei ţintă;
- stimularea schimbului de informaţii, persoane şi bunuri materiale cu parteneri din ţară şi străinătate;
-sprijinirea şi stimularea diferitelor organisme interne sau internaţionale, care doresc să întreprindă acţiuni în beneficiul colectivităţilor din comuna Satulung;
- sprijinirea şi organizarea de seminarii, simpozioane, colocvii, expoziţii, târguri ş.a.;
- crearea unui site pentru prezentarea şi popularizarea bogăţiilor naturale din zona ţintă;
- protejarea mediului ambiant; sprijinirea tinerilor pentru finalizarea/aprofundarea studiilor;
- sprijinirea elevilor cu probleme sociale si cu performante şcolare;
- cointeresarea crescătorilor de animale pentru sporirea numerică a efectivelor şi a performanţelor de producţie şi reproducţie, în scopul creşterii veniturilor proprii;
- acordarea de sprijin informaţional şi tehnic pentru valorificare diversificată a producţiilor obţinute din creşterea animalelor si cultivarea terenurilor;
- atragerea persoanelor şi în special a tinerilor în diferite activităţi de voluntariat;
- sprijinirea persoanelor defavorizate fără nicio discriminare;
- înfiinţarea unei societăţi comerciale cu ajutorul căreia să se deruleze diferite programe de dezvoltare locală şi organizaţională.

 

Turismul religios reprezintă un fenomen economico-social, puternic ancorat în viaţa societăţii din Maramureş. Proiectul „Şurdeşti - pasărea măiastră a Ţării Chioarului” intenţionează să stabilească, împreună cu actorii cheie implicaţi în industria turistică judeţeană şi prin extensie regională, direcţii strategice ce vor poziţiona turismul în judeţul Maramureş şi implicit în satul Şurdeşti, astfel încât să genereze valoare adăugată, un plus valoric inerent unei revitalizări economice, sociale, cultural-artistice şi turistice, prin construirea unui avantaj competitiv pe pieţe ţintă.

 

Necesitatea implementării acestui proiect se fundamentează prin faptul că misiunea Asociaţiei Finteuşu Mic este să trezească în sufletele românilor sentimentele şi virtuţiile creştine, prin păstrarea contactului frecvent cu biserica. În acest sens, judeţul Maramureş, este un centru ecumenic de mare valoare, necesitatea promovării obiectelor de cult din judeţ devenind sprijin atât pentru dezvoltarea turismului religios al zonei cât şi pentru dezvoltarea turismului judeţean, regional şi naţional. De ce această regiune este considerată unică şi cei care au fost acolo doresc să se întoarcă? Răspunsul – un amestec de trei lucruri: peisaje incredibile, oameni cinstiţi şi pur si simplu o energie specială a locului pe care o simţi imediat, din momentul în care ai pus piciorul pe acest loc. Natura, oamenii, casele şi bisericile sunt legate spiritual şi au menţinut această legătură până în prezent.

 

Satul Şurdeşti este locul în care oamenii, dar şi moştenirea culturală şi naturală te cheamă şi te conving că merită să fie vizitaţi. Acest proiect se adresează celor care, în timp ce se simt bine într-o vacanţă de neuitat, pot ajuta totodată o regiune aşa de specială să îşi menţină specificitatea şi caracterul. Pentru a asigura păstrarea Ţării Chioarului, este necesar ca ea să nu cadă în uitare. Trebuie ca tinerii să se stabilească, să muncească şi să trăiască alături de familiile lor acolo, fiind conştienţi în acelaşi timp de importanţa moştenirii lor. Turismul cultural poate fi o investiţie reciprocă, ce poate da roade pentru toţi. Bucuria turistului şi cea a gazdei sunt ambele experienţe adevărate.

Vizualizare

Imagine de fundal

Culoare titlu

:

Culoare continut

: